Ens veiem al Saló internacional del Caravaning 2018

Publicat a 09 / oct / 2018
Ens veiem al Saló internacional del Caravaning 2018

Com ja és costum per tercera vegada del 12 al 21 d’octubre Camper Diem estarà present al saló del Caravaning.

Sí voleu venir, serem al stand B217 del pavelló 4

Aquest any portarem alguna sorpresa de I+D, i també compartirem Stand amb Els companys de VanTrip.

Acosteu-vos i a veure si ens hi veiem, segur que els nostres projectes no us deixaran indiferents.

 

 

Sortim a Tv3!

Publicat a 09 / oct / 2018
Sortim a Tv3!

Aquest estiu en el marc del Saló internacional del Carvaning 2018, ens va venir a veure Tv3, i la Cristina Herranz va estar movent-se pel taller mentre el company Jordi li anava explicant tot el què fem.

Apart també van anar a veure el nostre client Sergio que està vivnt a la seva furgo i li va poder explicar el què li vam fer al seu vehicle.

Aquí us deixem l’enllaç, sortim a partir del minut 1,13

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/boom-en-la-venda-i-lloguer-dautocaravanes-i-furgonetes-camper/video/5780324/

 

 

 

 

Furgonetada 2018

Publicat a 03 / mai / 2018
Furgonetada 2018

Ja fa quatre anys que vam obrir i, com cada any, volem celebrar-ho amb tots els nostres clients i clientes i  tothom que es vulgui apuntar.

El lloc escollit per la Furgonetada 2018 és el poble de Sant Martí de Centelles (Osona), a prop de Sant Miquel del Fai.

Tant dissabte com diumenge podrem gaudir de les diferents activitats que ofereix la zona: escalada, via ferrata, excursions,…

Us esperem dissabte a partir de les 12h allà per anar muntant el campament (uns dies abans enviarem per correu l’ubicació exacta del lloc d’acampada a tots els inscrits).

Dissabte a la nit  tindrem sopar lliure en el que Camper Diem posa el vi, les barbacoes i la llenya, vosaltres porteu la teca. I per acabar bé el dia com ja és habitual tindrem festeta!

Diumenge després de les activitats farem dinar de germanor a l’Hostal Rural Mas Blanc. (com arribar)

Convideu als vostres amics i amigues i compartiu a les xarxes socials. Quants més siguem més riurem! Recorda que el hashtag per xarxes socials és ‪#‎FurgonetadaCamper2018‬ Comparteix amb tots les teves fotos i vídeos!

Emplena aquest formulari d’inscripció amb les vostres dades per poder participar:

Quin tipus d’aïllament utilitzo per la meva furgoneta camper?

Publicat a 30 / mar / 2017
Quin tipus d’aïllament utilitzo per la meva furgoneta camper?

Quin tipus d’aïllament utilitzo per la meva furgoneta camper?

Us expliquem quins tipus d’aïllants existeixen per furgos camperitzades, els seus avantatges i inconvenients: Kaiflex, aïllament multicapa, pintura aïllant i llana de roca.

Cal dir, per començar, que no hi ha un sistema d’aïllament perfecte, que aïlli del fred 100%. Això és degut a que les furgonetes tenen una estructura complexa que fa que hi hagi molts ponts tèrmics i, a través d’aquests, passi la temperatura exterior a l’interior amb facilitat. És a dir, el nostre objectiu i el de qualsevol que es plantegi aïllar la seva furgoneta camper és trobar on podem intervenir i fer que aquesta intervenció sigui el més eficient possible.

Per aquest alt grau de complexitat i pel preu dels materials necessaris, aconseguir un bon aïllament suposa un alt cost econòmic però, per contra, aconseguireu una gran reducció dels costos energètics i el confort que requereix una bona camperització.

Al mercat trobem diferents materials que ens permeten protegir del fred l’habitacle interior de la nostra furgo, amb característiques i preus diferents. Són els següents:

Kaiflex

És l’aïllament que utilitzem a casa nostra per camperitzar les furgonetes dels nostres clients. L’utilitzem fruit de la nostra experiència amb les moltes furgonetes que hem aïllat, les converses amb els clients i les nostres realitats empíriques a la hora de fabricar. Això no vol dir que no hi hagi altres opcions vàlides i que vagin bé també, però per nosaltres aquesta és la que s’adequa millor a les necessitats de les nostres camperitzacions i compleix millor la funció d’aïllament tèrmic.

Considerem que és la millor opció pels següents motius:

  • és un molt bon material amb un index de conductivitat tèrmica molt baix (λ=  W/m·°C).
  • és autoadhesiu, per tant de fàcil muntatge i no es desfà ni es descomposa amb el temps
  • no fa malbé la carrosseria: es treu fàcilment i no deixa marques
  • Es deforma de tal manera que es pot aplicar sobre pràcticament totes les superfícies indistintament a la seva geometria.
  • Hi ha diferents gruixos que fa que sigui més o menys aïllant, tot i que ja és una precisió que en campers segurament no anem a buscar

Com ja dèiem a la introducció no hi ha sistema d’aïllament perfecte i aquest no és una excepció. Té l’inconvenient de que és de difícil instal·lació en espais de difícil accés com nervis, montants, etc.

Aïllament multicapa

Aquest és l’aïllant que emprem per aïllar el terra de les nostres camperitzacions. Té també, com el Kaiflex, una landa molt baixa (conductivitat tèrmica), cosa que fa que sigui un bon aïllant.

Consisteix en un conjunt de capes que entre elles formen una tela amb un bon comportament tèrmic i fàcil de treballar. A diferència del Kayflex i en positiu, aquest pràcticament no es comprimeix. Per això el muntem al terra, ja que ajuda a què si muntem mobiliari damunt no patirà deformacions en un termini de temps determinat.

Per altra banda també té limitacions, per exemple, no el podem posar en parets ja que si ho muntem en vertical, fruit de les oscil·lacions a la què està forçada una furgo, acaba separant-se les capes i quedant només les capes exteriors enganxades i les interiors cauen, perdent completament les seves propietats aïllants.

Pintura aïllant

Aquest tipus d’aïllant és completament diferent als anteriors. Ja no parlem d’un element que puguis comprar i muntar sinó d’un producte que has de treballar i tractar.

S’aplica amb pistola directament sobre la xapa de la furgoneta i la deixa rugosa. Aconsegueix un alt grau d’aïllament però requereix d’una aplicació molt acurada i és força habitual que no s’apliqui correctament, amb un gruix inferior al necessari.

L’acabat rugós que deixa fa que les juntes de portes i finestres no ajustin bé, filtrant-se humitats. De fet no fa gaire ens va entrar al taller un  model   amb problemes de corrosió per aquest motiu com podeu veure a les fotos.

També hem detectat què, si es fa de forma ràpida i sense protegir certes zones, pot afectar a la mobilitat de certes parts mòbils com els cinturons de seguretat, rodaments,... i malmetre la instal·lació elèctrica. A les fotos ho veureu més clarament:

També cal dir que queda per sempre a la carrosseria, és molt difícil d’eliminar i bastant antiestètic.

Llana de roca

Clarament una opció a descartar donat l’ús que té en una furgoneta.

Hem de pensar que està composta de fibra de vidre, és a dir, micro elements que en una furgoneta i fruit de les vibracions que té el vehicle, acaben convertint-se en partícules en suspensió que poden afectar les mucoses respiratòries.

Això no vol dir que no sigui un bon aïllant en el que respecta al aïllament tèrmic que proporciona. De fet és molt utilitzat en la construcció de vivendes, on no està sotmès a vibracions i queda confinat dins dels murs dels edificis. Però en furgonetes, com diem, pot resultar perjudicial per la salut.

Esperem que aquest article us hagi ajudat a decidir quin aïllament utilitzareu a la vostra furgoneta camper. Si teniu dubtes veniu a veure’ns!

Ford Transit Custom camperitzada

Publicat a 21 / jul / 2016
Ford Transit Custom camperitzada

Una de les últimes furgonetes camper que hem fet ha estat la Ford Transit Custom:

Us expliquem perquè és una gran elecció i tot el que li hem incorporat per convertir-la en una gran furgoneta camper.

Una bona elecció

Aquest model és una molt bona elecció com a base per camperitzar ja que es tracta d’un model de mides reduïdes però a la vegada disposa d’un habitacle prou ampli. Ofereix una relació qualitat-preu molt alta amb molts extres i us podeu estalviar uns bons calers si l’aconseguiu semi-nova. El nostre client va aconseguir aquesta, amb uns 20.000 quilòmetres, per bastant menys que el preu de venta nova.

Porta motor dièsel 2.2 TDCI amb un consum reduït (6 l/100 km consum mitjà) i una bona potència: 125 CV. Podeu veure la resta de característiques aquí

 

 La nostra camperització

Aquesta furgoneta camperitzada amb el seu dos llits grans és una furgoneta camper per dos, tres i quatre persones.

Hem instal·lat un sostre elevable SCA124 que proporciona un habitacle més alt, que permet poder seure còmodament a tot el llit. Disposa d’una àmplia finestra a la part frontal amb mosquitera des d’on veure el paisatge.

També hem instal·lat un seient Scopema que permet diverses posicions: en ruta, llit i sofà.

Als seients davanters els hem muntat unes bases giratòries que permeten muntar ràpidament un saló/menjador conjuntament amb la taula desmontable. La taula també es pot utilitzar a l’exterior amb dues potes més.

ford transit custom camper seients base giratòria

La zona de cuina disposa de dos fogons, pica i nevera de 50 litres amb congelador.

Tota la il·luminació és amb leds aconseguint més llum amb menys consum de bateria i cap emissió de calor. A la cuina hem escollit una llum blanca, que proporciona millor visió, i per l’habitacle llum càlida.

La instal·lació elèctrica es complementa amb una segona bateria i un carregador amb endoll exterior a 220V. Tota la instal·lació elèctrica va protegida amb un interruptor magnetotèrmic i un diferencial.

ford transit custom camper carregador 12V 220VA més disposa de dutxa exterior, calefacció Webasto, dipòsits d’aigües netes (60 litres) i brutes i un munt d’armaris amb molt d’espai per emmagatzematge.

Esperem que us agradi!

Furgonetada 2016

Publicat a 10 / mai / 2016

furgonetada cuadratJa fa dos anys que vam obrir i, de la mateixa forma que l’any passat, volem celebrar-ho amb tots els nostres clients i clientes i amb tothom que es vulgui apuntar.

El lloc escollit per la Furgonetada 2016 és Cal Candi, al poble de Vilada (Berguedà) i a tocar del Pantà de la Baells (Com arribar). Tant dissabte com diumenge podrem gaudir de les diferents activitats que ofereix la zona: piragüisme, patinets, senderisme, vies ferrades,…

 
Podeu venir amb furgoneta camper o amb tenda de campanya. Us esperem dissabte a partir de les 12h allà per anar muntant el campament.

furgonetada cuadrat2Dissabte a la nit  tindrem sopar lliure en el que Camper Diem posa el vi, les barbacoes i la llenya. I per acabar bé el dia tindrem festeta amb dj i tot!

Diumenge després de les activitats farem dinar de germanor al Restaurant de la casa. Si voleu menú vegetarià podreu indicar-ho al fer la inscripció.

Convideu als vostres amics i amigues i compartiu a les xarxes socials. Quants més siguem més riurem!

Recorda que el hashtag per xarxes socials és ‪#‎FurgonetadaCamper2016‬ Comparteix amb tots les teves fotos i vídeos!

Emplena aquest formulari d’inscripció amb les vostres dades per poder participar:

local

Publicat a 24 / oct / 2014
local

Fotos d’entrada

Publicat a 24 / oct / 2014
Fotos d’entrada

diapos inici web diapos inici web2 diapos inici web3 diapos inici web4 diapos inici web5 diapos inici web6 diapos inici web7 diapos inici web8 diapos inici web9 diapos inici web10

Camper Diem al Saló Internacional del Caravaning de Barcelona

Publicat a 02 / oct / 2014

A partir d’aquest dissabte dia 4 d’octubre i fins diumenge dia 12 ens trobareu al Saló Internacional del Caravaning de Barcelona. D’una banda podeu venir al stand d’ADRIA i SUN Living on us mostrarem tota la gama 2015 de VAN’s, amb la nova carrosseria de FIAT i un disseny interior millorat. També ens trobareu al stand compartit del grup Central del Caravaning, on presentem una Volkswagen Transporter Camper amb acabats d’últim nivell: sostre elevable SCA 194, seient-llit tres places SCOPEMA, nevera ISOTHERM Cruise elegance,… Allà us informarem de tots els preus i ofertes especials de la Fira.

http://www.saloncaravaning.com/ca/zona-camper